Menü Bezárás

Móser Ádám Fusion Band (HUN-INT)

Móser Ádám zenéjének központi gondolata az improvizáció szabadsága. Zenéjében francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék, klezmer keverednek kísérleti, kortárs, szabadzenei elemekkel. Szóló-, duó és trióprojektjei mellett színházi darabokban is zenél, mindig nyitott az új zenei együttműködésekre, kulturális és műfaji korlátok nélkül.

A tangóharmonika varázslója ezúttal egy meglepetés-kollaborációra készül: izgatottan várjuk, mely zenészekkel alakul ki a Babel Sound alkotótábor alatt az együttműködés és az abból létrejövő fúziós projekt, milyen nyelvek és hangszerek fognak végül megszólalni a koncerten.

„A zenében, amit írok és játszom, a szabadság a legfontosabb. Sokféle szabadság egyszerre. Francia-balkán-klezmer-tangónak hívom. A tangó nekem a kultúrák találkozásáról szól, ahogyan a sanzon is. Hagyományok törésvonalai mentén születő feszültségről, annak feloldásáról. Szenvedélyről, életről. Mindkettőben a végtelen nyitottságot szeretem, hogy műfajilag nem lezártak. A tangóban ugyanúgy benne van Kelet-Európa, mint Argentína. New York, Odessza. A sanzonban a balkán. És minden mögött ott az improvizáció, ami segít kifejteni ezt a kulturális sokszínűséget.”