Menü Bezárás

Kézdy Luca (HUN)

A hazai jazz-szcéna egyik legelismertebb művésze, Kézdy Luca klasszikus zenei képzettséggel indult, de már 2006-ban közönségdíjat nyert a Magyar Rádió jazz hegedű versenyének döntőjén.

Saját projektje, a Santa Diver és szóló fellépései mellett számos zenésszel működött együtt különféle projektekben: elég ha Chris Potter, Stefano Di Battista, Sunna Gunnlaugs, Lantos Zoltán, Márkus Tibor, Grencsó István, Borbély Mihály, Deseő Csaba, Ágnes, Török Ádám, Tereskova nevét említjük.

Az összes fontosabb hazai fesztiválon és klubban koncertezett, de számos külföldi jazz fesztiválon is fellépett, mint például a Chelsea Music Festival (NYC), European Jazz Conference (BMC), Voll Damm Festival Jazz Vic (E), Gaume Jazz Festival (B), Südtirol Jazzfestival (IT).

2017 márciusában önálló szerzői estje volt a Művészetek Palotájában. 2017, 2018, 2019-ben is Az év hegedűse a JazzMa.hu muzsikusi, szerkesztői illetve közönségszavazatai alapján. 2019-ben Artisjus Előadói díjban részesült. Első szólólemeze ez év őszén jelenik meg.