Menü Bezárás

Mykorhiza (SWE-TW-ESP)

Az Encyclopedia Britannica szerint a mykorhiza: „a gombák hifái és a magasabb rendű növények gyökerei közötti bensőséges kapcsolat. A társulás általában kölcsönös előnyökkel jár (szimbiózis): a gazdanövény és a szimbionta közötti kényes egyensúly mindkét tag számára fokozott táplálkozási támogatást eredményez.”

A Mykorhiza tagjai August Björn svéd zongorista, Alicia Lázaro Arteaga spanyol énekesnő és Fan-Qi Wu tajvani pipa-játékos. Három különböző zenei hagyomány egyedülálló ötvözetéből érkeznek.

A hagyományokból merítenek ihletet, visszanyúlva gyökereikhez, hogy azokat egy új, saját hangzásvilággá alakítsák át. Az improvizáció révén egy lélegző ökoszisztémát, egy többrétegű, egymásba fonódó felületet hoznak létre. Az eredmény egy egyedi hangzásvilág, merész és finom, melankolikus szépségtől duzzadó, egyedi tájkép.

A Mykorhiza történetmesélés, egy szavak nélküli nyelv; hangzó költészet. Egy egymásba kapcsolódó organizmus; a zongora szándékos finomsága, a pipa erős, határozott ellenpontja és a hang nyers kifejezőereje, amely összeköti őket.

August Björn (SE) – zongora
Alicia Lázaro Arteaga (ES) – ének, keretes dob (pandeiro)
Fan-Qi Wu (TW) – pipa