Menü Bezárás

CREMM fusion feat. Monika Kabasele (INT)

A 2019-es CREMM (Common Routes of Euro-Mediterranean Music) tehetségkutató projekt egyik nyertese újabb kollaborációval érkezik a Babel Sound színpadára! Monika Kabasele fiatal és tehetséges görög-kongói származású énekesnő és zeneszerző az athéni és a párizsi jazz-zenetudományi szakon szerzett diplomát, jelenleg pedig a párizsi konzervatóriumban tanul jazz-éneklést.

Különböző zenei együttműködései és kezdeményezései révén (Sera Bellos Vocal Quartet, World Trio, Dearly Beloved Nancy, Grécofuturisme, Anamateur and Pros presenting Monique, Dimitris Kalantzis Sextet, Dimitri Vassilakis Sextet, Roger Raspail „La Danse des Tambours”, Stéphane Tsapis „Monday is Monk’s day”, stb.) neves világzenei színpadokon és fesztiválokon lépett fel számos európai országban, valamint Afrikában is.

Régi vágyát valósítja meg azáltal, hogy az idei Babel-kollaborációba meghívhatta Areti Koltsida gitárművészt Görögországból, Lisa Murcia hegedűművészt Spanyolországból, valamint Wadie Naim ütős Egyiptomból. Hármójukhoz csatlakoznak további zenészek a Babel Sound alkotótábor során, s az egyhetes alkotófolyamat eredményét a fesztivál zárókoncertjeként a Romkocsma színpadán fogjuk látni-hallani.

Monika Kabesele – ének
Areti Koltsida – gitár
Lisa Murcia – hegedű
Wadie Naim – dob, ütősök
és további zenészek